A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кошелівська гімназія №2
Хустської міської ради Закарпатської області

Інструкції з охорони праці на харчоблоці (кухні) 

Дата: 18.10.2023 13:03
Кількість переглядів: 4013

Інструкції з охорони праці на харчоблоці (кухні) 

Фото без опису

У будь-якому навчальному закладі важливою є правильна організація якісного харчування дітей. Головним чинником при цьому є чітка організація роботи персоналу харчоблоку (кухні) , безпечні умови виконання робіт та дотримання розкладу дня закладу.

Для попередження випадків травмування працівників мають бути розроблені інструкції з охорони праці на харчоблоці (кухні)  для кожного працівника окремо і при виконанні робіт.  Працівникам кухні необхідно чітко дотримуватися інструкцій з охорони праці на харчоблоці, правил техніки безпеки, гігієни праці і санітарії, режиму роботи, правил пожежної та електробезпеки під час роботи з технологічним обладнанням.

     Працівник кухні дитячого садочку використовує під час роботи необхідне обладнання для приготування їжи вихованцям дошкільного навчального закладу. Електричне та газове обладнання потребує належної експлуатації та вивчення техніки безпеки при використанні жарочної шафи, електроплити, електромлинниці, водонагрівача.

            Інструкція з охорони праці для кондитера

    Розроблені нові інструкції з охорони праці для працівників харчоблоку (кухні), серед яких для кухаря, кухонного працівника і комірника харчоблоку. Усі працівники мають бути ознайомлені з інструкціями з техніки безпеки при виконанні робіт з обладнанням (устаткуванням) кухні під підпис та з відміткою у спеціальному журналі. Співробітники мають бути навчені безпечним прийомам роботи з кухонним інвентарем.

Інструкції з охорони праці на харчоблоці (кухні) 

Перед виконанням робіт на харчоблоці, робіт з устаткуванням необхідно вивчити відповідні інструкції з охорони праці на кухні при виконанні різних робіт, а також робіт з кухонним обладнанням, устаткуванням і електроустаткуванням.

     Працівники харчоблоку закладу мають бути навчені і мати навички надання першої допомоги при виникненні нещасних випадків на кухні, повинні знати місце знаходження аптечки першої допомоги.

   З приведеного переліку інструкцій з охорони праці необхідно взяти тільки ті, описане технологічне обладнання і кухонний інвентар в яких є на кухні. Залежно від моделі кухонного устаткування слід внести зміни у відповідні інструкції.

      На ряду зі знанням і виконанням правил техніки безпеки відповідно до інструкції з охорони праці також необхідно вивчити інструкцію від виробника з експлуатації кухонного обладнання і устаткування, яке використовується на харчоблоці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень