Інструкції з охорони праці на харчоблоці (кухні)
Інструкції з охорони праці на харчоблоці (кухні)
У будь-якому навчальному закладі важливою є правильна організація якісного харчування дітей. Головним чинником при цьому є чітка організація роботи персоналу харчоблоку (кухні) , безпечні умови виконання робіт та дотримання розкладу дня закладу.
Для попередження випадків травмування працівників мають бути розроблені інструкції з охорони праці на харчоблоці (кухні) для кожного працівника окремо і при виконанні робіт. Працівникам кухні необхідно чітко дотримуватися інструкцій з охорони праці на харчоблоці, правил техніки безпеки, гігієни праці і санітарії, режиму роботи, правил пожежної та електробезпеки під час роботи з технологічним обладнанням.
Працівник кухні дитячого садочку використовує під час роботи необхідне обладнання для приготування їжи вихованцям дошкільного навчального закладу. Електричне та газове обладнання потребує належної експлуатації та вивчення техніки безпеки при використанні жарочної шафи, електроплити, електромлинниці, водонагрівача.
Інструкція з охорони праці для кондитера
-
Інструкція з охорони праці для працівників харчоблоку (кухні)
-
Інструкція з охорони праці для шеф-кухаря (завідуючого виробництвом)
-
Інструкція з охорони праці для працівників харчоблоку шкільної їдальні
Розроблені нові інструкції з охорони праці для працівників харчоблоку (кухні), серед яких для кухаря, кухонного працівника і комірника харчоблоку. Усі працівники мають бути ознайомлені з інструкціями з техніки безпеки при виконанні робіт з обладнанням (устаткуванням) кухні під підпис та з відміткою у спеціальному журналі. Співробітники мають бути навчені безпечним прийомам роботи з кухонним інвентарем.
Інструкції з охорони праці на харчоблоці (кухні)
Перед виконанням робіт на харчоблоці, робіт з устаткуванням необхідно вивчити відповідні інструкції з охорони праці на кухні при виконанні різних робіт, а також робіт з кухонним обладнанням, устаткуванням і електроустаткуванням.
- Інструкція з охорони праці при митті посуду
- Інструкція з охорони праці при виготовленні харчових напівфабрикатів
- Інструкція з охорони праці при вантажно-розвантажувальних роботах
- Інструкція з охорони праці при приготуванні тіста
- Інструкція з охорони праці при очищенні коренеплодів і картоплі
- Інструкція з охорони праці при прибиранні харчоблоку (кухні)
- Інструкція з охорони праці при роботі з ножем
- Інструкція з охорони праці при рубці м'яса вручну
- Інструкція з охорони праці при ручній обробці риби
- Інструкція з охорони праці при нарізці хліба
- Інструкція з надання першої допомоги при нещасних випадках на харчоблоці (кухні)
Працівники харчоблоку закладу мають бути навчені і мати навички надання першої допомоги при виникненні нещасних випадків на кухні, повинні знати місце знаходження аптечки першої допомоги.
З приведеного переліку інструкцій з охорони праці необхідно взяти тільки ті, описане технологічне обладнання і кухонний інвентар в яких є на кухні. Залежно від моделі кухонного устаткування слід внести зміни у відповідні інструкції.
-
Інструкція з охорони праці при роботі з кухонною електроплитою
-
Інструкція з охорони праці при виконанні робіт з жарочною шафою
-
Інструкція з охорони праці при роботі з багатофункціональним міксером
-
Інструкція з охорони праці при роботі з водонагрівачем (электротитаном, бойлером)
-
Інструкція з охорони праці при експлуатації електросковороди
-
Інструкція з охорони праці при роботі з УКМ (універсальною кухонною машиною)
-
Інструкція з охорони праці при експлуатації мікрохвильової печі
-
Інструкція з охорони праці при експлуатації харчоварильних електричних котлів
-
Інструкція з охорони праці при експлуатації холодильного обладнання
-
Інструкція з охорони праці при роботі з тістомісильною машиною (тістомісом)
-
Інструкція з охорони праці при роботі з посудомийною машиною
-
Інструкція з охорони праці при експлуатації пароконвектомата
На ряду зі знанням і виконанням правил техніки безпеки відповідно до інструкції з охорони праці також необхідно вивчити інструкцію від виробника з експлуатації кухонного обладнання і устаткування, яке використовується на харчоблоці.