A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кошелівська гімназія №2
Хустської міської ради Закарпатської області

Найважливіші санітарно-гігієнічні правила для того, щоб уникнути гострих кишечних інфекцій

Дата: 09.04.2022 15:35
Кількість переглядів: 68

Найважливіші санітарно-гігієнічні правила для того, щоб уникнути гострих кишечних інфекцій:

Фото без опису

ПАМ’ЯТКА

для батьків щодо профілактики гострих-кишкових інфекцій

  1. Мити руки з милом.
  2. Регулярно підстригати нігті.
  3. Відучити дитину від шкідливої звички - гризти нігті.
  4. Не купувати продукти у місцях стихійної торгівлі та продукти сумнівної якості.
  5. Не вживати сире молоко, лише пастеризовані молочні продукти.
  6. Перед вживанням фруктів, овочів і ягід слід ретельно вимити їх проточною водою, а потім обдати окропом.
  7. При кулінарній обробці мяса, риби,молока температура повинна становити 100С. Заморожені продукти - повністю відтанути.
  8. Готові страви краще вживати одразу, страви кімнатної температури є середовищем для розмноження мікроорганізмів.
  9. Розігрівати страви потрібно  при температурі не нижче за 100С.
  10. Не зберігати готові страви поряд з сирими.
  11. Порізи та дрібні рани на руках заклеювати бактерицидним пластиром, перш ніж готувати їжу.
  12. Продукти харчування зберігати якомога далі від хатніх тварин, в ємностях, які щільно закриваються.
  13. Зберігати продукти харчування, дотримуючись умов і термінів придатності, що вказані на упаковці.
  14. Важливий фактор - чистота на кухні, чисті рушники для рук.
  15. Використовувати воду гарантованої якості або додатково кип’ятити її.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень