Найважливіші санітарно-гігієнічні правила для того, щоб уникнути гострих кишечних інфекцій
Дата: 09.04.2022 15:35
Кількість переглядів: 68
Найважливіші санітарно-гігієнічні правила для того, щоб уникнути гострих кишечних інфекцій:
ПАМ’ЯТКА
для батьків щодо профілактики гострих-кишкових інфекцій
- Мити руки з милом.
- Регулярно підстригати нігті.
- Відучити дитину від шкідливої звички - гризти нігті.
- Не купувати продукти у місцях стихійної торгівлі та продукти сумнівної якості.
- Не вживати сире молоко, лише пастеризовані молочні продукти.
- Перед вживанням фруктів, овочів і ягід слід ретельно вимити їх проточною водою, а потім обдати окропом.
- При кулінарній обробці мяса, риби,молока температура повинна становити 100С. Заморожені продукти - повністю відтанути.
- Готові страви краще вживати одразу, страви кімнатної температури є середовищем для розмноження мікроорганізмів.
- Розігрівати страви потрібно при температурі не нижче за 100С.
- Не зберігати готові страви поряд з сирими.
- Порізи та дрібні рани на руках заклеювати бактерицидним пластиром, перш ніж готувати їжу.
- Продукти харчування зберігати якомога далі від хатніх тварин, в ємностях, які щільно закриваються.
- Зберігати продукти харчування, дотримуючись умов і термінів придатності, що вказані на упаковці.
- Важливий фактор - чистота на кухні, чисті рушники для рук.
- Використовувати воду гарантованої якості або додатково кип’ятити її.