Харчування
З 1 січня 2022 року всі заклади освіти запровадили зміни в харчуванні школярів, ініційовані першою леді країни Оленою Зеленською. Ключовою особливісю змін є перехід до більш здорового харчування: зменшення солі, цукру, хліба,, жирів, субпродуктів. За новими нормами збільшується споживання молока, кисломолочних продуктів, м'яса, риби, свіжих овочів та фруктів. Меню для шкільних їдалень розробив шеф-кухар Євген Клопотенко. Воно складається з 160 нових став.
У закладах освіти Хустської ТГ фахівцями з харчування розроблене чотиритижневе сезонне меню та щоденне меню-розклад. Кухарі пройшли навчання
У 2021-2022 навчальному році у Кошелівському ЗЗСО І-ІІ ступенів одноразовим гарячим харчуванням охоплені учні початкових класів: 32 - за батьківську плату, 21 учень з багатодітних сімей - з 50% батьківською оплатою та 2 учнів - безкоштовно.
Шкільна їдальня працює щодня з 08.00 до 15.00.
Персонал забезпечує гаряче безкоштовне пільгове харчування, відповідно до ст. 19 Закону України „Про державну допомогу сім’ям з дітьми”.
Облік обідів, якість приготування, організація споживання їжі контролюється адміністрацією та медичною сестрою закладу.
Класними керівниками проводиться робота з учнями по вихованню культури харчування і відповідальності за своє здоров'я.
Заходи, щодо організації харчування:
- Покращити якість харчування школярів і забезпечити його безпеку;
- Організувати правильне, збалансоване харчування дітей і підлітків з врахуванням їх вікових особливостей;
- Продовжити формувати навички здорового харчування здобувачів освіти і їх батьків;
- Оновити матеріально-технічну базу шкільної їдальні, харчоблоку;
- Удосконалювати розроблену систему моніторингу стану здоров'я учнів.
- Надавати соціальну підтримку окремим категоріям школярів.